Join our mailing list

Work Studio Insight ContactResidential & Mixed usePrivate housesCivic & CommunityArchive

Lateral House

Award-winning transformation of a shabby Victorian house into a spacious, light-saturated five-bedroom family home with roof terrace and remodelled south-facing garden complete with elegant new annex

Crafted to meet the needs of a repeat client, this redevelopment maximises the site's potential. The choice of materials for the rear extension and annex complement the existing house so creating a sympathetic and stylish whole.

Completion
November 2012

Client
Private client

Location
Bayswater, London

Awards

Ideal Home Blue Ribbon Award Winner 2013 – Conversion of the year
AJ Retrofit Awards 2013 – Finalist: House (Pre-1945)
Sunday Times British Homes Awards 2013 – Commended: Conversion, Restoration or Refurbishment

Photographs © Nick Kane

Gap House

A house ingeniously slotted into an unpromising plot