Join our mailing list

Work Studio Insight ContactResidential & Mixed usePrivate housesCivic & CommunityArchive

Barlby Road

The conversion and extension of two derelict end-of-terrace flats into a comfortable family home in a conservation area

The boundary wall splays away from the building creating an unusual site which the glazed rear extension and terrace capitalise onto, enjoy extensive views on to the south-facing garden.

Passive solar gain is achieved by the overhanging roof which also ensures the kitchen/dining/living-room enjoys low-level winter sun without overheating in the summer months. While its sedum covering improves the building's environmental credentials and the view from the upstairs bedrooms.

Completion
November 2012

Client
Private client

Location
North Kensington, London

Photographs © Nick Kane

Upside-down House

An inverted terraced house behind an unassuming façade