Join our mailing list

Work Studio Insight ContactResidential & Mixed usePrivate housesCivic & CommunityArchive

Pembridge Place

Expansion and upgrading of semi-detached villa in Notting Hill.

Giving new life to this large semi-detached villa in the Pembridge Conservation Area, for a developer client, this project creates a single family home providing contemporary and high quality accomodation, whilst retaining the historic character of the property.

Work included the full demolition and reconstruction of the building behind the retained stucco façade, creating circa 8,000 sqft, the construction of a new basement and a mansard roof extension. A large landscaped garden to the rear also includes a contemporary annex.

Interiors designed by Nick Hill Architects in collaboration with K Bava Architects.

Client
Private

Location
Notting Hill

Photographs © Kilian O'Sullivan

Lateral House

Award-winning transformation of a shabby Victorian house into a spacious, light-saturated five-bedroom family home with roof terrace and remodelled south-facing garden complete with elegant new annex